lördag 2 augusti 2014

Mjölbaggar

För första gången i mitt liv har jag varit med om att vi har fått mjölbaggar hemma. Detta var inte alls en rolig upplevelse får jag säga. Tvi vale rent ut sagt. Det blev till att kasta precis allt som stod i skafferiet som var i mjölväg. Tur var att vissa sorter står i plastlådor. För annars hade hela skafferiet innehåll blivit kastat. Nu klarade sig vissa saker på grund av det. Seda ut i soporna med allt och stor sanering av skafferiet.

Vad var orsaken till det då. Jo, för ett litet tag sen var mannen på Ven. Där på ett lokalt ställe köpte han ett egenproducerat mjöl. Säkert hur bra som helst. Men det är något jag inte kommer få reda på. För det var i det mjölet mjölbaggarna fanns och frodades. Men nu är de ute ur huset som tur är.

Vet en annan gång när jag studerade som Livsmedelstekniker. Då innan man valt inriktning fick man testa på de tre inriktningar som fanns chark, mejeri och bagare. Vid ett tillfälle inne i bageriet påträffas det just mjölbaggar i mjölet och jag kommer ihåg att vi inte fick berätta detta eftersom vi använt en del av mjölet innan någon upptäckte det. Usch säger jag bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar