torsdag 21 augusti 2014

5 - års kontroll

I onsdags var jag med sonen på hans 5-års kontroll. Kan bara säga en sak, oj oj oj vad han har växt. Jag hinner inte med. Är han verkligen så lång. Hans längd blev 120 cm samt att han vägde 23 kg. Visade sig också (vilket vi redan visste) att han var vänsterhänt.

Sen kom det lite läbbiga för sonen. Han skulle få spruta med. Eftersom vi tidigare har varit på vårdcentralen för att lämna blod på grund av allergi och det inte har gått så bra då. En helt hysterisk son som skrikit kan ni tänka er att han inte var med på noterna denna gången.

Men innan så var det jag som flera dagar innan besöket berättade för honom att de måste fylla på förrådet. Inte att de ska gå in och ta blod utan att de måste lämna något istället. Att ha pratat med honom flera gånger om detta gjorde då att det inte blev så stort. Samt att hon på bvc sa att de skulle lämna soldater för att de skulle mota tjuvarna var pricken över i:et. Han, min son skulle få soldater i kroppen och blev helt plötsligt otroligt mallig och stolt över det.

För att sedan bevisa för honom att han varit duktig så efter förskolan åkte vi till bokhandeln där han fick välja vilken bok han ville. Detta för att uppmuntra honom om att det inte var så farligt med en spruta. Inte som den gången då de skulle ta blod från honom.

Ja vilken bok blev det då - Jo boken Lego om Star Wars.

Kan gissa att det var en rätt nöjd son som satt och kollade i den på kvällen sedan om och om igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar