söndag 20 juli 2014

Lunch hos svärfar

Idag hade vi en väldigt trevlig dag hos svärfar och hans sambo. Fast ja så roligt var det inte från början. Tar det från början istället nu.

Idag skulle hela vår familj plus svågern och hans familj till svärfar för att äta lunch (trodde vi). Lunchen skulle serveras kl:13:00.

Vi åker hemifrån vid sådär 12:00 tiden för det tar nästan en timma att köra till dem. Väl framme börjar vår son tala om att han är hungrig. Vi har även talat om för honom på vägen till svärfar att hans kusin ska komma dit med så han kan leka med henne.

Så svärfar som redan har maten klar säger men det är klart att vi äter så får de andra (svågern med familj) ta maten när de kommer. Sagt och gjort. Vi börjar alla ta oss av den goda maten som han naturligtvis gjort kyckling, potatis, sås, morötter, bönor, gelé och inlagd gurka. Rena delikatessen säger jag bara.

Så när vi nästan ätit klart börjar sonen att han vill gå till grinden för att se när kusinen kommer. Ja jo, det kan han ju få göra. Dessvärre är att det inte kommer någon. Det går 30 min från utsatt tid och nu börjar vi alla bli lite orolig. Vad kan ha hänt dem. Vi börjar även ringa till dem men ingen som svarar. Ja detta underlättade det ju inte direkt då. För nu blir vi ännu oroligare. Vad kan ha hänt.

Sonen i sin tur blir mer uttråkad över att de inte kommer. Så att förklara för honom att det tar tid att köra dit köper han en liten stund. Han åter igen vid grinden för att se om de kommer.

Nu har det gått över 2 tim och vi har fortfarande inte fått tag i dem eller de har inte hört av sig. Kan säga nu att nu var det inte alls roligt. En konstig känsla av att något inte står rätt till börja infinna sig hos både mig och min man.

Efter att testa med att ringa både hem och bådas mobiler får vi helt enkelt bara ge upp. Vi kan in te göra så mycket mer. När klockan är runt 16:30 ringer mannens mobil och det är svågern som ringer och undrar vad han vill. Eftersom han nu har sett att vi har sökt honom. Ja då visar det sig att informationen om att denna dagen, denna enda dag då alla tre familjer kan inte har gått fram till den tredje familjen. Eller jo det har den, men man har inte sett att det kommit.

Nu i efterhand är vi bara glada över att de är välbehållna.

Så istället blev den en dag då svärfar fick umgås med två av sina fyra barnbarn. Så denna dag kommer vi inte glömma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar